Agenda afdeling Doetinchem

Maandag 3 januari | Afdelingsavond | GEANNULEERD

Deze avond is de zaal open vanaf 18.30 uur zodat iedereen elkaar eerst een gelukkig Nieuwjaar kan wensen.

Daarna neemt Nellie Markus ons mee in het leven van kunstschilderes Frida Kahlo, een powervrouw ver haar tijd vooruit! Na de pauze wordt er een film vertoond van ongeveer 25 minuten gebaseerd op het theaterstuk over Frida en gespeeld door getraumatiseerde Mexicaanse kinderen.

Maandag 7 februari | Afdelingsavond

Jaarvergadering

Na de jaarvergadering laat mevrouw Caroline van den Bogaert, die edelsmid is, ons kennis maken met streeksieraden die zij zelf maakt in haar atelier, waar zij ook workshops verzorgt. Zij neemt ook sieraden mee voor de verkoop.

Vrijdag 25 februari | Culturele commissie

Een optreden van zangeres Laura van Kaam in theater Onder de Molen in Vorden. Met haar heldere stem, haar ontwapenende persoonlijkheid en positieve energie verovert Laura ieders hart en laat ze de luisteraar heel dichtbij komen.
De kosten zijn €15,00. Opgave en betaling vooraf bij Gerdien van der Zee.

Maandag 7 maart | Afdelingsavond

Arie Kreike geeft een lezing over het microscopisch beoordelen van honing. Hij vertelt hoe een imker zelf de florale herkomst van honing kan herkennen en de pollen die in de honing voorkomen èn de vervalsingen van honing…! Arie is verbonden aan de Nederlandse Commissie voor bijenproducten (NcvB), een onafhankelijke stichting die zich inzet voor optimalisering kwaliteit van bijenproducten.

Maandag 28 maart | Ringavond

De Ringavond zal worden gehouden op maandagavond 28 maart om 19.30 uur in De Gouden Karper in Hummelo. EntrActe zal optreden met het programma ‘Koude Vlammen’. De kosten voor deze avond zijn € 10,00 incl. een drankje.
Meer informatie volgt op een afdelingsavond en in de nieuwsbrief.

Maandag 4 april | Afdelingsavond

Modeshow. Nieuwe lente, nieuwe mode. Dat laat Lady W ons in een sprankelende modeshow zien. Lady W is een bekende modezaak in Gaanderen en Doetinchem met kleding voor eigentijdse vrouwen.
De mannequins die de kleding gaan showen zijn dames van onze afdeling!

Dinsdag 5 april | Provinciale ontmoetingsdag

De POD-dag voor leden uit de provincie Gelderland wordt dit jaar gehouden in het Amphion theater in Doetinchem. Na het officiële gedeelte is er plaats voor ontspanning. Meer informatie volgt tezijnertijd in de nieuwsbrief.

Maandag 2 mei | Afdelingsavond

Oriëntaalse Avond. Dames, laat u verrassen en mis dit niet. Denk maar aan het sprookje van 1001 Nacht!

Donderdag 12 mei | Culturele commissie

Een bezoek brengen aan de galerie/beeldentuin De Hulenhof in Zelhem. Er zijn binnen zowel buiten veel kunstwerken te zien, gemaakt door verschillende kunstenaars. Binnen is er tijdens de expositie een grote diversiteit aan objecten van o.a. porselein, textiel en glas te bewonderen. Buiten zijn de kunstvoorwerpen zo geplaatst dat het object in balans is met de omgeving.
→ Vertrek 13.00 uur vanaf parkeerplaats NGK-kerk Bilderdijkstraat 3.

Woensdag 18 mei | Gelderse wandeldag

Afdeling Doetinchem organiseert dit jaar de Gelderse wandeldag in de mooie omgeving rondom Doetinchem. Je kunt kiezen uit een wandeling van ongeveer 8 km of 15 km. Nordic walkers en ook niet-leden zijn van harte welkom. Meer informatie volgt in de nieuwsbrief.

Maandag 5 september | Afdelingsavond

Op veler verzoek een actieve doe-avond! Vanavond is er de mogelijkheid om met elkaar verschillende activiteiten te gaan doen. Wat allemaal blijft nog een verrassing. In ieder geval voor elk wat wils.

Woensdag 14 september | Culturele commissie

Op een mooi gelegen landgoed bij Laren staat het Edelmanshuis Verwolde omringd door tuin en park met bijzondere bomen. Nog steeds is het huis uit 1776 in originele staat te bekijken. Een gids zal ons de sfeervolle vertrekken laten zien. In het onderhuis zijn foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en de keuken.
→ Vertrek 13.00 uur vanaf parkeerplaats NGK-kerk Bilderdijkstr 3.

Maandag 3 oktober | Afdelingsavond

In gesprek met de Burgemeester. Mark Boumans is 46 jaar en sinds 2017 burgemeester van Doetinchem. In een interview met de Gelderlander zegt hij: “Ik ben burgemeester geworden om te verbinden, maar nu zijn we vooral aan het handhaven. Dat ik door corona meer weekend heb, beschouw ik deels als een cadeautje”. Hij is onze gast vanavond.

Dinsdag 11 oktober| Vergadering commissieleden contactvrouwen en bestuur

De jaarlijkse vergadering met commissieleden, contactvrouwen en bestuur wordt gehouden op 11 oktober om 14.00 uur in de kleine zaal van zalencentrum De Kruisberg.

Maandag 7 november | Afdelingsavond

Een interactieve avond met Anneke Schep: Zet jij de bloemetjes nog buiten? Zij vertelt op humoristische wijze over het leven van een pensionado en over haar eigen belevenissen bij het ouder worden.
Na de pauze geeft zij tips over het moderne daten op leeftijd: Omdat ik weet dat het niet leuk is om alleen te zijn. Het belooft een onvergetelijke avond te worden.

November | Culturele commissie

Een exacte datum is nog niet vast te stellen. Maar wij gaan een activiteit in kerstsfeer organiseren die zal inspelen op de actualiteit. Meer informatie komt in de nieuwsbrief en op de afdelingsavond.

Maandag 19 december | Kerstviering

De kerstviering is ieder jaar weer een verrasssing en wordt verzorgd door het bestuur!