Agenda afdeling Doetinchem

Maandag 3 januari | Afdelingsavond | GEANNULEERD

Deze avond is de zaal open vanaf 18.30 uur zodat iedereen elkaar eerst een gelukkig Nieuwjaar kan wensen.

Daarna neemt Nellie Markus ons mee in het leven van kunstschilderes Frida Kahlo, een powervrouw ver haar tijd vooruit! Na de pauze wordt er een film vertoond van ongeveer 25 minuten gebaseerd op het theaterstuk over Frida en gespeeld door getraumatiseerde Mexicaanse kinderen.

Maandag 7 februari | Afdelingsavond

Jaarvergadering

Na de jaarvergadering laat mevrouw Caroline van den Bogaert, die edelsmid is, ons kennis maken met streeksieraden die zij zelf maakt in haar atelier, waar zij ook workshops verzorgt. Zij neemt ook sieraden mee voor de verkoop.

Vrijdag 25 februari | Culturele commissie | GEANNULEERD

Een optreden van zangeres Laura van Kaam in theater Onder de Molen in Vorden. Met haar heldere stem, haar ontwapenende persoonlijkheid en positieve energie verovert Laura ieders hart en laat ze de luisteraar heel dichtbij komen.
De kosten zijn €15,00. Opgave en betaling vooraf bij Gerdien van der Zee.

Maandag 7 maart | Afdelingsavond

Arie Kreike heeft helaas zijn lezing over honing moeten afzeggen vanwege een positieve coronatest. Gerda Marsman is bereid gevonden om in te vallen en komt over een van haar fantastische verre fiets reizen te vertellen op de haar bekende humoristische wijze. Welke is nog een verrassing! Dus het wordt een heerlijke ontspannen avond. 

Maandag 28 maart | Ringavond

De Ringavond wortdt gehouden op maandagavond 28 maart om 19.30 uur in De Gouden Karper in Hummelo. De groep EntrActe uit Lochem zal optreden met de voorstelling ‘Koude Vlammen’, een muzikale cabaretvoorstelling waarin op zoek wordt gegaan naar situaties en herinneringen waarin velen zich zullen herkennen. De kleine en grote onvolkomenheden van het leven worden tegemoet getreden met humor, verwondering, een tikje zelfspot en een vleugje nostalgie.

De kosten voor deze avond zijn € 10,00 per persoon inclusief koffie/thee met een Hummels koekje en drankje. Graag met gepast geld betalen. Opgeven kan tot 23 maart bij het secretariaat.

Gezien de schrijnende en beangstigende situatie in de Oekraïne wil het Ringbestuur steun geven aan de Oekraïners door op de avond zelf een bus neer te zetten waar leden een vrije gift in kunnen doen.

Maandag 4 april | Afdelingsavond

Modeshow. Nieuwe lente, nieuwe mode. Dat laat Lady W ons in een sprankelende modeshow zien. Lady W is een bekende modezaak in Gaanderen en Doetinchem met kleding voor eigentijdse vrouwen.
De mannequins die de kleding gaan showen zijn dames van onze afdeling! Introducees zijn welkom.

Dinsdag 5 april | Provinciale ontmoetingsdag (POD-dag)

Het provinciaal bestuur van Vrouwen van Nu Gelderland nodigt ons uit om aanwezig te zijn op de jaarvergadering en de Provinciale ontmoetingsdag Gelderland op dinsdag 5 april 2022 in Schouwburg Amphion, Hofstraat 159 te Doetinchem. Het thema is: Samen vieren, samen verder.

Het programma begint om 9.30 uur. De eigen bijdrage is € 25,00 te betalen vóór 24 maart op IBAN NL91 RABO 0384 3068 88 Vrouwen van Nu Doetinchem, onder vermelding van POD en je naam. De betaling geldt als opgave! 

Maandag 2 mei | Afdelingsavond

Oriëntaalse Avond. Dames, laat u verrassen en mis dit niet. Denk maar aan het sprookje van 1001 Nacht!

Donderdag 12 mei | Culturele commissie

Een bezoek aan de galerie/beeldentuin De Hulenhof in Zelhem. Er zijn binnen zowel buiten veel kunstwerken te zien, gemaakt door verschillende kunstenaars. Binnen is er tijdens de expositie een grote diversiteit aan objecten van o.a. porselein, textiel en glas te bewonderen. Buiten zijn de kunstvoorwerpen zo geplaatst dat het object in balans is met de omgeving.
→ Vertrek 13.00 uur vanaf parkeerplaats NGK-kerk Bilderdijkstraat 3.

Woensdag 18 mei | Gelderse wandeldag

Afdeling Doetinchem organiseert dit jaar de Gelderse wandeldag in de mooie omgeving rondom Doetinchem. Je kunt kiezen uit een wandeling van ongeveer 8 km of 15 km. Start en finish zijn bij Zalencentrum De Kruisberg, Kruisbergseweg 172, 7009 BT Doetinchem. Gratis parkeren op eigen parkeerterrein. Nordic walkers en ook niet-leden zijn van harte welkom. Start is tussen 10.00 en 11.00 uur en terugkomst uiterlijk 16.00 uur. Aanmelden kan tot 8 mei.


Vrijdag 20 mei | Landelijke Floriade Ontmoetingsdag

Vrijdag 20 mei 2022 staat in het teken van de Vrouwen van Nu Floriade Ontmoetingsdag. Op die dag gaan zoveel mogelijk vrouwen van nu de Floriade bezoeken. Je ontmoet leden van de werkgroep, van het Landelijk Bestuur en het landelijk bureau en je komt even op adem met een kopje koffie of thee met iets lekkers in uitvalsbasis The Shelter. Je bezoekt stands van Vrouwen van Nu, de werkgroep Plastic & ik, het Landelijk Voedsel Platform en de agrarische commissies en je gaat met een rondwandeling langs vrouwelijke deelnemers van de Floriade om tot slot een goodiebag op te halen voordat je na een heerlijke dag weer naar huis gaat.

Meer informatie vind je op de landelijke website. De Floriade is een landelijk initiatief en leden kunnen hier op eigen gelegenheid naartoe. 

Maandag 5 september | Afdelingsavond

Op veler verzoek een actieve doe-avond! Vanavond is er de mogelijkheid om met elkaar verschillende activiteiten te gaan doen. Wat allemaal blijft nog een verrassing. In ieder geval voor elk wat wils.

Woensdag 14 september | Culturele commissie | GEANNULEERD

Op een mooi gelegen landgoed bij Laren staat het Edelmanshuis Verwolde omringd door tuin en park met bijzondere bomen. Nog steeds is het huis uit 1776 in originele staat te bekijken. Een gids zal ons de sfeervolle vertrekken laten zien. In het onderhuis zijn foto’s, historische gebruiksvoorwerpen en de keuken.
→ Vertrek 13.00 uur vanaf parkeerplaats NGK-kerk Bilderdijkstr 3.

Maandag 3 oktober | Afdelingsavond

In gesprek met de Burgemeester. Mark Boumans is 46 jaar en sinds 2017 burgemeester van Doetinchem. In een interview met de Gelderlander zegt hij: “Ik ben burgemeester geworden om te verbinden, maar nu zijn we vooral aan het handhaven. Dat ik door corona meer weekend heb, beschouw ik deels als een cadeautje”. Hij is onze gast vanavond.

Dinsdag 11 oktober| Vergadering commissieleden contactvrouwen en bestuur

De jaarlijkse vergadering met commissieleden, contactvrouwen en bestuur wordt gehouden op 11 oktober om 14.00 uur in de kleine zaal van zalencentrum De Kruisberg.

Maandag 7 november | Afdelingsavond

Een interactieve avond met Anneke Schep: Zet jij de bloemetjes nog buiten? Zij vertelt op humoristische wijze over het leven van een pensionado en over haar eigen belevenissen bij het ouder worden.
Na de pauze geeft zij tips over het moderne daten op leeftijd: Omdat ik weet dat het niet leuk is om alleen te zijn. Het belooft een onvergetelijke avond te worden.

November | Culturele commissie

Een exacte datum is nog niet vast te stellen. Maar wij gaan een activiteit in kerstsfeer organiseren die zal inspelen op de actualiteit. Meer informatie komt in de nieuwsbrief en op de afdelingsavond.

Maandag 19 december | Kerstviering

De kerstviering is ieder jaar weer een verrasssing en wordt verzorgd door het bestuur!