Agenda afdeling Doetinchem

MAANDAG 9 JANUARI | AFDELINGSAVOND

De zaal is een half uurtje eerder open, vanaf 18.30 uur, zodat wij elkaar een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen! Daarna volgt een lezing van Forensicon, zij nemen ons mee in het forensisch onderzoek in zijn algemeenheid. Hoe ziet dat eruit in de praktijk bij grote zaken die zich in Nederland hebben afgespeeld zoals Marianne Vaatstra en Nicky Verstappen? Nieuwe DNA-technieken leiden tot aanhouding.

FEBRUARI | CULTURELE COMMISSIE

Een optreden in Theater Onder de Molen in Linde-Vorden. Een klein, intiem theater met een goede akoestiek met een grote diversiteit aan artiesten en genres. Meer informatie volgt in de nieuwsbrief.

MAANDAG 6 FEBRUARI | AFDELINGSAVOND

Jaarvergadering

Na de jaarvergadering geeft Arie Kreike een lezing over het microscopisch beoordelen van honing. Hij vertelt hoe een imker zelf de florale  herkomst van honing kan herkennen en de pollen die in de honing voorkomen èn de vervalsingen van honing…! Arie is verbonden aan de Nederlandse Commissie voor bijenproducten (NcvB), een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het optimaliseren van de kwaliteit van bijenproducten.

MAANDAG 6 MAART  | AFDELINGSAVOND

Nieuw Zeeland: een reisdocumentaire verzorgd door de heer Idema met foto’s en filmbeelden van de achtergronden, de natuur en cultuur.

MAART  | CULTURELE COMMISSIE 

Kunst kijken in één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland. Museum Arnhem opende op 13 mei 2022 haar deuren opnieuw voor het publiek na een uitgebreide verbouwing. Het museum ligt op de hoge stuwwal met een schitterend uitzicht over de Rijn.

WOENSDAG 29 MAART 2023 | RINGAVOND

De ringavond wordt dit jaar gehouden in het Kulturhus te Vorden. Aanvang 19.30 uur met een optreden van de Double2singers. Opgeven vóór 4 maart 2023.

MAANDAG 3 APRIL | AFDELINGSAVOND

Wat doet ouder worden met ons brein? Mevrouw te Hennepe, psycholoog, verzorgt een lezing over het ouder worden van ons brein. Pas vanaf je vijftigste ga je meer merken van de veranderingen in je brein. Je zal er op die leeftijd niet zozeer last van krijgen, maar het gaat je wel opvallen. Wanneer je eenmaal de zeventig bent gepasseerd, zijn vormen van geheugen problemen bij de meeste mensen wel echt duidelijker merkbaar.

APRIL | CULTURELE COMISSIE + TUINCLUB

’t Landfort in Megchelen. Huis Landfort is een buitenplaats en voormalig havezate in Megchelen. De buitenplaats is gelegen tegen de Duitse grens en kent een geschiedenis die teruggaat tot de vijftiende eeuw. De huidige buitenplaats is ontstaan aan het begin van de negentiende eeuw.

MAANDAG 1 MEI  | AFDELINGSAVOND

Een client van Stichting Hulphond Nederland komt met haar/zijn hond een presentatie geven. Niet meer voor jezelf kunnen zorgen als gevolg van een fysieke beperking is zeer ingrijpend. Het kan ertoe leiden dat je niet meer zelfstandig kan wonen en afhankelijk raakt van anderen. Een hulphond kan uitkomst bieden!

MEI  | CULTURELE COMMISSIE

Een stadswandeling door Lochem, ontdek Lochem te voet want er is genoeg te zien in het historische centrum! Leer tijdens een wandeltocht onder leiding van een gids de mooiste pareltjes kennen.

EIND MEI | TUINCLUB

Een prachtige orchideeën wandeling in Lievelde. Een verrassend mooi plekje. Je loopt door een zee van bloemen, vooral allerlei soorten wilde orchideeën. 

DINSDAG 9 MEI | PROVINCIALE ONTMOETINGSDAG

De POD-dag voor leden uit de provincie Gelderland wordt gehouden in Hotel Van der Valk in Tiel.

DONDERDAG 11 MEI | PROVINCIALE WANDELDAG

De Provinciale wandeldag wordt georganiseerd door de afdeling Vaassen-Emst.

WOENSDAG 24 MEI | PROVINCIALE FIETSDAG

De Provinciale fietsdag wordt georganiseerd door de afdeling Geesteren/Gelselaar.

JUNI | PROVINCIALE TUINENDAG

Meer informatie volgt.

JULI | TUINCLUB

Een bezoek aan de tuin van Jelle Grintjes in Herwen. De tuin kan een plek zijn waar je na een lange werkdag even kunt bijkomen en lekker kunt genieten van alle dingen die er groeien en bloeien. Kom inspiratie opdoen.

AUGUSTUS | TUINCLUB

Te midden van weidse landbouwakkers en enorme loofbomen vind je  in Wolfheze de Boschhoeve, kwekerij en theeschenkerij met een grote gevarieerde boerderijtuin met kleurrijke zomer- en herfstborders. De verrassing is de decoratieve inspirerende moestuin.

MAANDAG 4 SEPTEMBER | AFDELINGSAVOND

Quizzen zijn op dit moment erg actueel op tv én in de pub. Het lijkt ons een goede start om na de zomervakantie onze hersenen weer eens flink te activeren en te beginnen met een PubQuiz: logisch nadenken of even in het verleden duiken. Naast verschillende vragen kunnen er ook opdrachten bij zijn. We gaan ons opsplitsen in groepjes. Doe mee!

SEPTEMBER | CULTURELE COMMISSIE + TUINCLUB

Kasteel ter Horst in Loenen. Het kasteel ligt ten noordoosten van het dorp Loenen aan de weg naar Klarenbeek. In 1557 heeft de toenmalige burgemeester van Arnhem Wynant Hackfort het kasteel laten bouwen.

MAANDAG 2 OKTOBER  | AFDELINGSAVOND

Modeshow. Vorig jaar was de modeshow van Lady W een groot succes, mede door de dames die op een professionele manier de kleding hebben geshowd. Dit jaar wil Lady W graag nog een keer bij ons komen, nu met herfst en winter mode. De mannequins zijn ook nu weer dames van onze afdeling. Introducees welkom.

OKTOBER | CULTURELE COMMISSIE + TUINCLUB

Aquadomum Zelhem. Het idee van een Aquadomum is ontstaan met de gedachte midden in de natuur een observatiepost te bouwen met o.a. als doel kinderen en volwassenen in de gelegenheid te stellen om in én onder het water een kijkje te nemen. Langs twaalf grote ramen op de boden van de woning trekt het onderwaterleven voorbij.

DINSDAG 10 OKTOBER | VERGADERING COMMISSIELEDEN CONTACTVROUWEN MET BESTUUR

De jaarlijkse vergadering van commissieleden en contactvrouwen met bestuur wordt gehouden op dinsdag 10 oktober om 14.00 uur in de kleine zaal van zalencentrum De Kruisberg.

MAANDAG 6 NOVEMBER | AFDELINGSAVOND

Waterschap Rijn/IJssel, Klimaatverandering en de droogte bv in de Achterhoek. Het Nederlandse waterschap Rijn en IJssel is de waterbeheerder in het oosten van Gelderland, het zuidelijk deel van Overijssel en Zuidoost Veluwe. Het beheersgebied betreft meer dan 200.000 hectare, waarin 21 gemeenten liggen.

WOENSDAG 29 NOVEMBER | CULTURELE COMMISSIE

Chocoladeletters gieten en versieren

Chocoladeletters koop je in de winkel. Toch? Nou, dat hoeft helemaal niet persé. Wij gaan drie chocoladeletters zelf maken! Dat is niet alleen veel leuker, je gaat ook nog de chocoladeletters zelf versieren.

NOVEMBER | TUINCLUB

De tuinclub gaat in november een gezellige activiteit organiseren in kerstsfeer. Het wat en waar blijft nog geheim!

MAANDAG 18 DECEMBER | KERSTVIERING

De kerstviering is ieder jaar weer een verrassing en wordt verzorgd door het bestuur!