De Gruitpoort Doetinchem

In de Gruitpoort worden op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdagavond om 20.30 uur films vertoond die zeer de moeite waard zijn. Iedere dinsdagmiddag om 14.00 uur is er een matinee-voorstelling.  Kosten € 7,50 inclusief een kop koffie of thee. Reserveren bij de Gruitpoort 0314-368173.

Stadsmuseum Doetinchem

In het Stadsmuseum Doetinchem kan de bezoeker alles vinden over de interessante geschiedenis van deze stad. Het Museum heeft naast een vaste collectie wisselende exposities en een grote stadsmaquette van Doetinchem anno 1945 als blikvanger.  In dit museum, dat gevestigd is in het oude postkantoor aan de van Nispenstraat, bevindt zich ook de Kunstuitleen.

Vispassage Doesburg

De bezoekersruimte van de vispassage in Doesburg is voor publiek opengesteld. In de maand maart begint het paaiseizoen van de vissen en valt er echt iets te zien bij de vistrap bij de sluis, aldus waterschap Rijn en IJssel. De vistrap moet de grootste en een van de meest innovatieve passages van Nederland worden. Met de bouw van de vistrap verdwijnt het laatste obstakel voor vissen om onbelemmerd van de IJssel naar de Oude IJssel tot in Duitsland te kunnen zwemmen. Nu is de stuw tussen de twee rivieren en een hoogteverschil van soms wel 5 meter voor de vissen een te groot obstakel.

De Heidenhoek bij Zelhem

Kunst en cultuur. De Heidenhoek ten zuiden van Zelhem kent een aantal inwoners dat actief is in kunst en cultuur. Het varieert van een festivaldirecteur en bandleider tot een singer songwriter, en van een bugeliste tot een adviseur kunst en samenleving. Ook kent de Heidenhoek elke twee jaar een kunst en tuinroute. Deze wordt georganiseerd door de stichting Vrienden van de Slangenburg. Iedereen wordt dan uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de diverse kunstenaars in de omgeving van de Slangenburg en Heidenhoek. De kunstenaars geven met veel enthousiasme uitleg over hun werk en techniek.

Wandelen in natuurgebied De Zumpe

Wandelpaden in de Zumpe (blauwe stippellijn) op een luchtfoto ondergrond (Google Earth, 2021). Soms loopt de route over geasfalteerde wegen. De totale lengte van de aangegeven route is circa 9 km.